Wie ben ik

 

Ik ben Gea Boetje en ik woon met mijn man en 2 kinderen in Jonkersvaart. Doordat ik vanwege een reorganisatie mijn vorige baan verloor, kreeg ik tijd en ruimte om na te denken over mijn verdere toekomst. Ik kwam er achter dat ik geen voldoening meer kreeg uit mijn werk en toe was aan een nieuwe uitdaging. 

Omdat mijn beide kinderen leermoeilijkheden hebben, was ik al bezig met het zoeken naar mogelijkheden om hen hierbij te helpen. Ik merkte namelijk dat het alsmaar herhalen en oefenen niet veel effect had en ontzettend veel weerstand opriep. Het is al zwaar genoeg zo'n dag op school en dan moet je ook thuis nog oefenen..

Daarom ben ik op zoek gegaan naar een andere manier om hen te helpen. Uiteindelijk kwam ik op een informatie avond van de Kernvisie methode terecht. Daaruit bleek dat niet iedereen op dezelfde manier denkt en leert. Voor een deel van de kinderen sluit de manier waarop dingen op school aangeboden worden, niet aan op hun denk- en leefwijze. Daardoor blijven ze moeite houden met het automatiseren van gegevens als het alfabet, de tafels en spellingsregels. De Kernvisie methode maakt juist gebruik van het talent van deze kinderen, namelijk dat ze vaak visueel (beeldend) heel sterk zijn.

Ik heb vervolgens de opleiding tot Kernvisiecoach gevolgd. Tijdens het toepassen van deze methode bedacht ik, dat ik hiermee ook andere kinderen kan helpen. Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het is als je kind met leermoeilijkheden zit, ben ik erg gedreven om hen hierbij te helpen. Zo kan ik een bijdrage leveren aan hun ontwikkeling.  Ik ben er van overtuigd dat veel kinderen op deze manier wél leren automatiseren. Ik help hen graag, zodat ook zij terug kunnen kijken op een plezierige en leerzame schoolperiode. 

Heb je vragen en/of ben je geïnteresseerd in aanvullende informatie, laat mij dit dan weten. Op de contactpagina staan de mogelijkheden om me te bereiken.