Wie ben ik

 

Ik ben Gea Boetje en ik woon met mijn man en 2 kinderen in Jonkersvaart. Doordat ik vanwege een reorganisatie mijn vorige baan verloor, kreeg ik tijd en ruimte om na te denken over mijn verdere toekomst. Ik kwam er achter dat ik geen voldoening meer kreeg uit mijn werk en toe was aan een nieuwe uitdaging. 

Omdat mijn beide kinderen leerproblemen hebben, was ik altijd al bezig met het zoeken naar mogelijkheden om hen hierbij te helpen. Ik merkte namelijk dat het alsmaar herhalen en oefenen niet veel effect had en ontzettend veel weerstand bij hen opriep. Ze vonden het al zwaar genoeg zo'n hele dag op school. En dan moesten ze hier thuis ook nog weer eens mee aan de slag...

Ik ben daarom op zoek gegaan naar een andere manier om hen hierbij te helpen. Zodoende kwam ik uiteindelijk op een info-avond van de Kernvisie methode terecht. Daaruit bleek dat niet iedereen op dezelfde manier denkt en leert. Voor een deel van de kinderen sluit de manier waarop zaken op school aangeboden worden, niet aan op de denkwijze van hen. Daardoor blijven ze bijvoorbeeld moeite houden met het automatiseren van gegevens als het alfabet, de tafels en spellingsregels. De Kernvisie methode maakt juist gebruik van het talent van deze kinderen, namelijk dat ze visueel (beeldend) vaak heel sterk zijn.

Om mijn eigen kinderen te begeleiden en vanwege het feit dat ik graag iets heel anders wilde gaan doen, heb ik daarom de opleiding tot Kernvisiecoach gevolgd. Tijdens het toepassen van deze methode bedacht ik, dat ik hiermee ook andere kinderen kan helpen. Bijdragen aan hun ontwikkeling geeft zeker voldoening. Ik ben daarnaast erg gedreven om kinderen te helpen, aangezien ik uit eigen ervaring weet hoe lastig het is als je kind hier mee zit. Ik ben er van overtuigd dat veel kinderen op deze manier wel leren automatiseren!  Ik help hen hierbij graag, zodat ook zij terug kunnen kijken op een plezierige en leerzame schoolperiode! 

Heb je vragen en/of ben je geïnteresseerd in aanvullende informatie. Laat mij dit dan weten. Op de contactpagina staan de mogelijkheden om me te bereiken.