Behandelwijze

 

De Kernvisie methode richt zich op twee aspecten; het toepassen van de methode en het welzijn van het kind. Beide zaken kunnen niet los van elkaar gezien worden en hebben veel invloed op elkaar. Het toepassen van de methode is sowieso onderdeel van de sessies. Afhankelijk van de situatie zal, indien nodig, ook gekeken worden naar de sociaal-emotionele problemen. Dit gebruik ik bijvoorbeeld indien een kind last heeft van faalangst of belemmerende overtuigingen.

Ik leer de kinderen om gegevens op een andere manier op te nemen en op te slaan in hun geheugen. Dit zorgt uiteindelijk zowel voor betere spelling, als beter lezen. Daarnaast worden de belangrijkste spellingsregels vereenvoudigd aangeboden. De methode kan ook toegepast worden bij rekenen, klokkijken, andere talen en topografie.

Elke sessie duurt ongeveer een uur. Het begint met een gratis kennismakingsgesprek. Daarin kunnen we elkaar leren kennen en kijken of er een klik is. Ik zal nagaan of de methode hulp kan bieden voor jullie situatie. Vervolgens is er eens in de 3 weken een sessie, waarin afhankelijk van de probleemgebieden, verschillende zaken opgepakt zullen worden. De behandelduur zit tussen de 8 en de 10 sessies, verspreid over een periode van maximaal 9 maanden.

Ik leer tijdens elke sessie een stukje van de methodiek aan en geef aanwijzingen op welke manier hier de komende weken mee geoefend moet worden. Om je kind hierbij goed te kunnen begeleiden, is het aan te raden dat één van de ouders tijdens de sessies aanwezig is.